top of page





Sophie en Nicolas *
Ze zijn relatief discreet, ‘verloren’, daarboven in ons mooie land. Discreet, maar avant-garde binnen het Belgische culinaire ecosysteem, ook al ontbreekt er in het lokale gastronomische landschap, naar mijn smaak, nog wat groen. Je zou denken dat restaurants als Sophie et Nicolas naar de achtergrond worden verdrongen omdat...? Omdat ze niet high-end genoeg zijn? Omdat ze niet genoeg kwaliteitsproducten hebben? Humus en Hortense kregen zeker de verdiende erkenning voor hun ja
Florio Anthony
14 okt2 minuten om te lezen


KOL * - Londen (nr. 49 in de top 50 van beste ter wereld)
Maart 2025 In Marylebone, op een avond in maart, valt het licht als een sluier op de discrete gevel van KOL aan het einde van de winter. Je stapt naar binnen en de wereld sluit zich om je heen: okerkleurige muren, diep geaderd hout, gepatineerd leer, licht alsof het gefilterd wordt door een ondergaande zon. Een decor dat niet probeert te verleiden met een flits van schittering, maar juist een langzame adem wil installeren – een die het gehemelte voorbereidt. Chef Santiago L
Florio Anthony
14 okt3 minuten om te lezen


Arborescence : de smaak van dromen.
Goede gastronomische centra worden vaak gedefinieerd als grote steden vol met superhippe restaurants die met originele concepten en andere troeven de aandacht trekken en zo dé plek van het moment zijn die je gezien moet hebben. In Noord-Frankrijk is gastronomie niet echt "ons ding" – tenminste, dat beweren mensen. Toch is het juist in Croix, vlak bij Lille, dat Arborescence een frisse wind laat waaien, ver weg van de drukte en de clichés van "altijd meer". Op het wijze advies
Florio Anthony
14 okt3 minuten om te lezen


IKOYI** – Londen (nr. 15 in de top 50 van beste ter wereld)
Verdeeldheid zaaiend. Pittig. Zuiver. Niet zomaar een beetje. Drie maanden geleden kreeg ik, als onderdeel van mijn werk, de kans om te dineren bij Ikoyi in Londen – dit restaurant met twee Michelinsterren, dat onlangs naar de 15e plaats is gestegen in de World's 50 Best 2025. En bovenal had ik het voorrecht om verwelkomd te worden door chef-kok Jeremy Chan zelf. Nog voordat ik aan tafel ging, kreeg ik een rondleiding van de eigenaar en een paar gesprekken met Jeremy,
Florio Anthony
14 okt3 minuten om te lezen


La Mirande, Florent Pietravalle, vertelling van een keerpunt
Er zijn plekken waar de tijd langzaam tot roest komt, als een patina. La Mirande in Avignon is er zo een. Achter de muren vol geschiedenis onmogelijk Florent Pietravalle al bijna tien jaar een levendige, instinctieve keuken, diep verbonden met de natuur. Een vol keukengedrag en passie, geleid door respect voor het product en de ambachtslieden. Toen ik hoorde dat hij zich voorafde om een zijde om te slaan – hij zou La Mirande op 1 januari 2026 verboden om zich te wijden aan
Florio Anthony
14 okt2 minuten om te lezen
bottom of page


